Thursday, April 28, 2011

A few thoughts ... and advice

Despre libertate

“Nu am înțeles deosebirea ce se face între constrângere și libertate. Cu cât deschid mai multe drumuri, cu atât ești mai liber să alergi. Dar fiecare drum e o constrângere. Ce numești libertate, dacă nu există drumuri între care să poți alege? Numești libertate dreptul de a rătăci în gol? Atunci când creezi constrângerea unui drum, libertatea ta sporește.” (Antoine de Saint Exupery)
“Democrația înseamnă doi lupi și un miel care voteaza meniul pe care îl vor servi la masă. Libertatea este un miel bine înarmat care contestă votul.” (Benjamin Franklin)
“Libertatea nu constă în faptul că oamenii pot face tot ceea ce doresc, ci în faptul că ei nu trebuie să  facă ce nu doresc.” (Jean-Jaques Rousseau)
“A face acte nesancționabile, nu înseamnă libertate.” (Mircea Eliade)
“Liberatea nu este absența regulilor, iar ordinea nu este absența libertății” (Antoine de Saint Exupery)
“Eu devin liber în adevăratul sens doar în virtutea libertăţii altora, astfel încât libertatea mea devine mai mare şi mai profundă cu cât numărul de oameni liberi din jurul meu este mai mare şi libertatea lor este mai profundă şi mai extinsă.” (Mihail A. Bakunin)
“Nu da voie să-ţi impună libertatea cuvântului înaintea libertăţii gândului.” (Stanislaw Jerzy Lec)

Despre amanatura

Deci, nu veniți cu : droguri, arme, bombe, lenjerie intimă purtată mai mult de 3 zile (intră la categoria bombe), atitudine ignorantă față de natură, cămașa albă și șpițari, dacă veniți cu soț/soție nu vă aduceți amantul/amanta și invers.
Și, haideți cu : cort, bicicletă, prieteni, provizii alimentare, saci de gunoi, minte deschisă, haine de rezervă (încă nu e chiar vară), instrumente muzicale (dacă aveți), periuța și pasta de dinți,  șamd..
Opțional: chitări electrice, set de tobe, poiuri, varză murată, cartofi, tobe, chitară, flaut, prezervative (pentru flaut) ...

No comments:

Post a Comment